Neuvoja vastuuttomalle joulupukille


Neuvoja vastuuttomalle joulupukille


Kautta aikojen sinua on pidetty kilttinä, mutta että olet nyt osoittautumassa monella tapaa tuhmaksi, tyhmäksi ja ihan holtittomaksikin.Aattoiltana painelet täysillä talosta taloon. Paljonko tuollainen hurvittelu vie energiaa? Onhan se tietysti hauskaa, mutta kun nyt maailmaan meinaa tukehtua muuten, niin pitääkö sitä vielä poronpaskalla täyttää. Pökkelöt putoilevat taivaalta minne sattuu, siinä kiireessä varmaan ihmisten päälle ja kilttien ihmisten pihoille. Ja se virtsamäärä kun virstojakin kertyy biljoonissa. Ei sitä juomatta kuljeta tuommoisia matkoja. Muutenkin kusessa olemme. Mitä nuo tuollaiset kulkuvälineet syövät, jos ei poronjäkälää? Näiltä meidän vaaraantuneilta tuntureilta ilman lupaa. Menee siinä porojen suihin muutakin kasvillisuutta, kun pitää kiireessä syödä. Kasvillisuuden kuihtuminen lisää kalliiden kallioidemme eroosiota, jos et sitä ole tiennyt.

Ja tuokin, kun ahneuksissaan pitää kaikki maailman kolkat kiertää, yhden pukin. Ei ole ihme jos on työttömyyttä. Kyllä jokainen maa saisi hommata omat pukkinsa ja poronsa. Rasittaa nyt vain sinua meidän pukkiamme, ettei meillä ole enää kohta omaa ollenkaan, maksattaa meidän omalla  kaikki viulut. Sinun pitäisi vähän kovistella, ei sitä pelkällä kiltteydellä pärjää tässä maailmassa.Tuo se on järjetöntä luontovarojen tuhlausta, kun siten vielä palataan tyhjin kontein. Ehdotan, että ottaisit paluulennolle vähän postin kirjeitä, siellä tuntuu apu olevan tarpeen. Sinun pitää myös kantaa vastuusi kierrättämisestä. Viime joulun risat lahjat on ehdottomasti otettava paluumatkalle, eikä niitä sitten pudotella minne sattuu vaan kierrätyslaatikoihin, kukin aines omaan laatikkoonsa. Vie se oman aikansa, mutta riittää vähempikin löhöily.

Et kai sinä pukki ole narsisti? Ostatat lahjat muilla, mutta keräät kaikki kiitokset, vaikka toimit vain pelkkänä jakajana, vieden vielä ilman kilpailutusta Postilta tienestit. Taidat tehdä matkasi vain saadaksesi itsellesi mielihyvää eikä lapsille? Käytät lapsien hyväuskoisuutta hyväksesi. Valehtelet, peittelet ja vääristelet totuutta. Oletko tullut vanhuuden höperöksi? Naureskelet joka joulu partaasi lapsien tyhmyydelle. Uskottelet lapsille käyväsi joka paikassa ilmaiseksi, mutta otat lasten vanhemmilta maksun, kun silmä välttää. Harrastatko vielä harmaata talouttakin, kun minään vuonna nimeäsi ei näy verokalenterissa, vaikka sinun pitäisi tienata kaiken järjen mukaan kaikkein eniten maailmassa?

Ja sitä viinamäärää, vakka et ottaisi Suomessakaan kuin yhden desillisen joka kymmenennessä paikassa, niin lotraat siitä huolimatta 265600 litraa yhdellä reissulla. Eihän kenenkään sisäkalut tuollaista kestä. Neuvoisin AA:n apua sinullekin, monet ovat raitistuneet en avulla.Viime vuonna sain niin kehnot sukat, että ovat nyt reikiä ihan täynnä. Siinä meni uskoni sinuun joulupukki. Niin että mielelläni ottaisin niistä palautuksen enemmin rahana kuin uusina kehnoina sukkina. Minulla on nyt kaikkea, äläkä keksikään enää mitään uutta tarvetta.

Tuossa iässä pitäisi ruveta ottaa vastuuta niin itsestään kuin ympäristöstäänkin. Muutoin lähtee loppukin maineesi.

Huolestunein terveisin
Leo Roivainen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Niin kalliit on laulujen lunnaat… osa 2

Lummen T-kauppa ja isäni matka